Dirk Zoontjens

 

Medewerker Dirk Zoontjens
Afdeling Verkoop
Functie Verkoop binnendienst
Werkzaam sinds 2011
   

   

Wat is je werk/studiegeschiedenis?

Mijn studie ben ik begonnen met MTS elektrotechniek en vervolgens heb ik HTS technische bedrijfskunde gestudeerd. Direct na mijn opleiding ben ik begonnen in de machinebouw. Eerst op verkoop binnendienst daarna als verkoper in de buitendienst. Ondertussen ben ik alweer 10 jaar in de verkoop van machines werkzaam.

Wat zijn je werkzaamheden zoal?

Eigenlijk alles wat betrekking heeft met (aan)vragen van klanten. En dan met name voor machines. Denk hierbij aan het maken en sturen van offertes of opdrachtbevestigingen opstellen en versturen. Ook indien er eventuele vragen zijn vanuit de klant over de offerte of onze producten of diensten, dan komen deze bij mij terecht.

Met wie werk je samen?

Ten eerste werk ik veel samen met mijn collega’s van de verkoop binnendienst. Daarnaast met de projectmanagers in verband met afstemming over de realiseerbaarheid en uiteindelijke overdracht van de klant aan projectmanagement. Indien er vragen komen van de klant over service, dan werk ik ook met de afdeling service samen. En dan hebben we nog mijn collega’s van de verkoop buitendienst. Hiermee worden de wensen en eisen van de klant doorgesproken om tot een goede aanbieding te komen.

 

Wat vind je zo leuk aan je baan?

De diversiteit aan werkzaamheden zorgt ervoor dat het heel afwisselend werken is. Tevens vind ik het contact met de klant leuk. Doordat binnen KSE mijn zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel gestimuleerd wordt, zorgt dat ik mijn werk met veel vrijheid kan uitvoeren. Dit is voor mij de prettigste manier van werken! Je bent zo niet gebonden aan een strak stramien om dingen binnen uit te voeren. De collegiale en informele sfeer die er hangt typeert KSE en zorgt voor een prettige werkomgeving.

Wat is je leukste ervaring bij KSE?

Het leukste is het hele traject van mijn werkzaamheden. Het hele proces vanaf analyseren van klantprocessen en adviseren van mogelijke oplossingen tot en met het krijgen van de opdracht.