ALFRA Dosing Slide

Waarom de ALFRA Dosing Slide?

  • Snelle en accurate dosering van producten met uiteenlopende loopeigenschappen
  • Vermindert het risico op brugvorming in silo’s
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Lange operationele levensduur (> 20 jaar)

Door meer dan 80 jaar aantoonbare ervaring in het doseren van poeders, granulaten en korrels, kunt u er zeker van zijn dat de AFLRA Dosing Slide nauwkeurigheid, snelheid en betrouwbaarheid weet te combineren. Voorbeelden treft u aan in de productie van mengvoeder, petfood, aquafeed en premixen & mineralen.

De ALFRA Dosing Slide is de meest veelzijdige oplossing voor het doseren en het ontladen van poeders, granulaten en korrels. Verkrijgbaar in een breed scala van maten en configuraties, combineert het een uiterst nauwkeurige dosering en hoge capaciteit met een uiterst betrouwbare werking. Daarnaast is het de oplossing voor het doseren van fragiele producten. Door voorzichtige dosering wordt schade aan de korrels, ideaal voor diervoeder, petfood brokjes en zaden voorkomen.

Een optionele schraper op de schuif garandeert minimale productresten in de silo, wat volledige tracking & tracing vergemakkelijkt. Door het grote ontladingsoppervlak zorgt de ALFRA Dosing Slide er niet alleen voor dat een silo wordt geleegd in dezelfde volgorde als de silo gevuld is (first-in, first-out), maar ook brugvorming en rat holes worden geëlimineerd. Voorbeeldtoepassingen zijn persmeel in een perslijn en macrodosering.

Vergeleken met doseerschroeven, kan een ongelooflijk breed scala aan capaciteiten worden gedoseerd met slechts één schuif. Voordeel is dat met een ALFRA Dosing Slide hoge capaciteit en hoge nauwkeurigheid kan worden gegarandeerd.

Speciale uitvoeringen

Naast de standaard staalmodellen, behoort roestvast staal of verzinkt staal voor buitengebruik of in agressieve omstandigheden ook tot de mogelijkheden. Een extra nauwkeurig tolerantiemodel is beschikbaar voor heel fijne poeders zoals magere melkpoeder en een extra zware uitvoering is beschikbaar voor toepassingen bij zware of abrasieve producten zoals premix- en mineraalcomponenten. Een foodgrade versie wordt ook aangeboden. Deze is gemakkelijk te reinigen omdat het geen holle ruimten of dode hoeken bevat.