Joep Berkers

 

Medewerker Joep Berkers
Afdeling Ontwikkeling
Functie Projectleider ontwerp mechatronics control
Werkzaam sinds 1 september 2008
   
 

   

Wat is je werk/studiegeschiedenis?

Nadat ik de studie elektrotechniek heb afgerond ben ik aan de slag gegaan als software engineer in de industriële software. Na hier enkele jaren ervaring op te hebben gedaan, ben ik bij KSE binnen gerold.

Wat zijn je werkzaamheden zoal?

70 % van mijn tijd ben ik projectleider, 20 % van mijn tijd ben ik bezig met de ontwikkeling/control van de software. Wat o.a. inhoudt dat ik specificaties opstel voor de software voor de doseer- en weegsystemen. De overige 10 % ben ik nog bezig met softwareontwikkeling voor de toekomst.

Met wie werk je samen?

Voornamelijk werk ik samen met mijn directe collega van divisie Ontwikkeling. Daarnaast werk ik regelmatig samen met diegene die de software daadwerkelijk samenstelt. Indien het software is wat nog moet worden ontwikkeld voor de klant, dan kom ik in aanraking met de projectleider van het betreffende project. Daarnaast werk ik ook samen met divisie Verkoop, aangezien vanuit hen de specificaties van de klant voor de software komt.

Wat vind je zo leuk aan je baan?

Het leuke is dat je aan de voorkant van nieuwe stukken software staat. Je maakt zo het hele traject van softwareontwikkeling mee en ziet daardoor het grote geheel waarmee je bezig bent. Als je het dan ook nog binnen de gegeven tijd en het budget ontwikkelt, dan geeft het echt een kick.

Wat is je leukste ervaring bij KSE?

Mijn leukste ervaring is toch wel dat je elke keer de stukjes in elkaar ziet vallen en het tot een product ziet worden. Daarnaast was een 25-jarig jubileum, wat KSE had georganiseerd voor een collega, ook erg gezellig. Op dat moment moest tevens net Nederland-Frankrijk voetballen.