Ton Biezen

 

Medewerker Ton Biezen
Afdeling Fabricage
Functie Voorbewerking
Werkzaam sinds 2001
   

   

Wat is je werk/studiegeschiedenis?

Studeren heb ik geprobeerd zo snel mogelijk te vergeten. Maar toen ik aan het werk was in een kruidenierswinkel en mijn omgeving allemaal aan het studeren was, ging het toch kriebelen. Vandaar dat ik in de avonduren meerdere diploma’s behaald heb. Zoals een mavo niveau d diploma, middenstand diploma en pd boekhouden. Tegelijkertijd was ik ondertussen in de metaalindustrie terecht gekomen, waar ik nu meer dan 40 jaar in werkzaam ben. Toen ik zo’n 11 jaar geleden bij KSE terecht ben gekomen heb ik intern ook nog wat cursussen gevolgd zoals tekeningen lezen en heftruck chauffeur.

Wat zijn je werkzaamheden zoal?

Op dit moment ben ik werkzaam binnen de voorbewerking. Dit is de eerste stap in het productieproces van onze machines. Hier worden verschillende soorten metaal geknipt, geponst, gezet, geboord, etc. Hierbij komen werkzaamheden voor zoals machines programmeren/instellen en tekeningen van machines lezen en begrijpen.

Met wie werk je samen?

Mijn directe baas is de Productiechef van de fabriek. Hij geeft o.a. door in welke volgorde de machines gefabriceerd moeten worden. Daarnaast werk ik veel samen met mijn directe collega in de voorbewerking, die ik op dit moment aan het inleren ben. Tevens heb ik ook van doen met de tekenaars van de machines. Indien er iets niet klopt aan de tekening, ga ik ermee terug en overleg hoe deze kan worden verbeterd.

Wat vind je zo leuk aan je baan?

De vrijheid die ik heb om dingen zelfstandig aan te pakken, wat het erg leuk maakt. Daarnaast wordt eigen inbreng ook gemotiveerd. Hierdoor kan ik zelf mee denken aan verbeteringen of optimalisaties van bijvoorbeeld machines of tekeningen.

Wat is je leukste ervaring bij KSE?

Het leukste is het hele traject van mijn werkzaamheden. Het hele proces vanaf analyseren van klantprocessen en adviseren van mogelijke oplossingen tot en met het krijgen van de opdracht.