Will van Spreuwel

 

Medewerker Will van Spreuwel
Afdeling Projecten
Functie Divisiehoofd
Werkzaam sinds 1984
   

 

   

Wat is je werk/studiegeschiedenis?

In 1984 ben ik bij KSE begonnen als monteur van klimaatsystemen. In ’87 ben ik aan de slag gegaan in de elektro engineering en vervolgens in ’89 als PLC programmeur. Vanuit deze functie ben ik in ’91 doorgegroeid naar Supervisor van zowel binnen- als buitenlandse projecten om in ’95 Projectmanager/Verkoper te worden. En een klein jaar geleden ben ik aanbeland in mijn huidige functie: divisiehoofd projecten.

Wat zijn je werkzaamheden zoal?

Grotendeels hou ik me bezig met het aansturen en begeleiden van de projectmanagers. Daarnaast ontwerp en controleer ik de offertes, plan ik de projecten in en verdeel deze onder de projectmanagers. Tevens hou ik financieel toezicht op de projecten en doe ik er verkoopactiviteiten bij, zoals bijvoorbeeld klantbezoeken en advies werkzaamheden.

Met wie werk je samen?

Voornamelijk werk ik met de projectmanagers. Daarnaast tevens met veel andere teamleden, divisiehoofden en directie. En omdat ik nog 60% van mijn tijd bezig ben met verkoop, werk ik met die afdeling uiteraard ook veel samen.

Wat vind je zo leuk aan je baan?

Omdat ik een technische achtergrond heb, blijft de techniek achter de projecten boeien. De projecten zijn daarnaast allemaal verschillend en dat zorgt voor de variatie. Contact met de klant en zorgen dat ze tevreden zijn, houdt het ook leuk. En met een project krijg je met het hele bedrijf te maken, wat het erg breed en interessant houdt.

Wat is je leukste ervaring bij KSE?

Er zijn heel veel leuke ervaringen, maar het realiseren van nieuwe projecten is er toch wel een van. Met name wanneer een project succesvol is afgerond en de klant tevreden. KSE is uitgegroeid naar een groot bedrijf, maar intern altijd “klein” gebleven. Ik ken alle collega’s stuk voor stuk en er hangt een collegiale sfeer, wat het prettig werken maakt.