Booijink geeft opdracht tot vervanging procesautomatisering.

Bladel, 22 september 2011 - Booijink Veevoeders, is een toonaangevend en modern familiebedrijf in de mengvoederbranche. Op meerdere productielocaties worden diervoeders geproduceerd volgens GMP+ (HACCP), QS en biologische kwaliteitssystemen.

Booijink Veevoeders is de laatste jaren sterk gegroeid van een lokaal naar regionaal mengvoederbedrijf dat haar vleugels internationaal uitslaat. Daarnaast is Booijink wederom, door ruim 13.000 veehouders, verkozen tot beste adviesbedrijf van Nederland 2011.

Op de locatie in Luttenberg wordt de menglijn vernieuwd. Dit was het moment dat Booijink besloot om de bestaande PROMAS besturing te vernieuwen. Dit systeem dat al meer dan 20 jaar door KSE wordt onderhouden, moest in de komende jaren toch vervangen worden. Tegelijkertijd vindt er een upgrade plaats van het PROMASST systeem, dat sinds 2003 de afgifte met ondermeer een ALFRA XY-bulkweger bestuurt.

“De opdracht voor de herautomatisering is aan KSE gegund vanwege de prijs/kwaliteit verhouding en het vertrouwen in KSE”, aldus Jan Booijink. Na de herautomatisering met PROMASST beschikt Booijink over een ‘future proof’ systeem, waar de in de
software modules geïntegreerde proceskennis maximale optimalisatie van de processen ondersteunt. De rapportage faciliteiten geven bij de inbedrijfstelling meteen inzicht in de performance van de productieprocessen. Functionele integratie met het onderhoudsmanagementpakket van Ultimo is tevens voorzien.