KSE kijkt terug op waardevol jaar

Bladel, 23 december 2011 - Samen met haar klanten en medewerkers kan KSE Process Technology terugblikken op een productief jaar. Het bedrijf heeft vele innovatieve ontwikkelingen doorlopen in 2011 en kijkt ernaar uit om dit in 2012 voort te zetten.

Innovaties doseer- en weegmachines
Een van de laatste innovaties binnen KSE is haar gloednieuwe ALFRA doseerinstallatie: de GCDxy. Deze installatie met verrijdbare weger zorgt dat er minder hoogte nodig is, meer doseercellen mogelijk zijn en dat er zeer contaminatie arm geproduceerd kan worden. Een van de andere innovaties is het pneumatisch (proppen) transport. Deze afvoer van weger naar bestemming is bruikbaar voor vrijwel alle producten. Daarnaast behoeft dit transport weinig onderhoud, heeft het een laag energiegebruik en draagt het bij aan een contaminatie-arme productie.

Innovaties automatiseringssoftware
Op het gebied van haar automatiseringssoftware heeft KSE ook niet stil gezeten. Een van de nieuwe ontwikkelingen hier is PROMAS ST Reporting. Deze tool zorgt ervoor dat meer historische data kunnen worden geraadpleegd en onderlinge verbanden kunnen worden gelegd. Daarnaast voorziet het de klant van uitgebreide rapporten. Denk hierbij aan een batch-overzicht met bestemmingen, bewerkingen, doseringen, gebeurtenissen en parameters. Ook kunnen prestatie- en kwaliteitsrapporten worden gegenereerd.

“KSE is continue bezig met het optimaliseren en uitbreiden van haar productenassortiment”, aldus productmanager Richard Biessen. “In het afgelopen jaar hebben we, naast nieuwe ontwikkelingen, ons ook bezig gehouden met het optimaliseren van diverse bestaande producten. Dit door goed naar onze klanten en medewerkers te luisteren en deze wensen te vertalen naar optimalisatie van bestaande producten. En ook voor 2012 zitten we bomvol ideeën om onze klanten optimaal te bedienen”, aldus Biessen.