ALFRA Bulk Verladingssysteem

Het ALFRA BUV Bulk Verladingssysteem maakt het mogelijk om snel en schoon vrachtwagens te beladen met meel, poeders, granulaten of korrels, waarbij tevens productbeschadiging en contaminatie voorkomen wordt. Er wordt gebruik gemaakt van een rijdende weger en ALFRA Doseerschuiven.


Het Bulk Verladingssysteem kan in vele configuraties worden geplaatst. Rechts vindt u een animatie van dit systeem met verrijdbare contraset.

 

Het ALFRA BUV Bulk Verladingssysteem wordt meestal gebruikt in de laatste stap van fabrieken, het beladen van vrachtwagens. Het ALFRA BUV Bulk Verladingssysteem verzamelt grote volumes gereed product (korrels, meel, vlokken en andere gevoelige producten) en lost deze in een contraset, direct in de vrachtwagen of op een transportband. 

Diverse laad- en lospunten
Omdat de weger rijdbaar is, kan product uit een groot aantal verschillende silo’s geladen en op verschillende punten gelost worden.  Doordat de weger rijdt is er minimaal mechanisch transport van het product zelf, waardoor schade aan bijvoorbeeld vlokken en korrels voorkomen wordt.

Zelf-lerende ALFRA dose&weigh besturingssoftware
Het systeem is voorzien van ALFRA dose&weigh software die de doseerprestatie met 20% kan laten toenemen. Het programma is zelf-lerend om de doseerprestatie te optimaliseren zonder dat individuele materiaalparameters aangepast hoeven worden. De machine is voorzien van speciale serviceluiken voor reiniging en onderhoud.

Weeggegevens bruikbaar voor facturering
Het is mogelijk om de weeggegevens van de BUV, indien geijkt, te gebruiken voor het bepalen van geleverd gewicht en voor facturering aan klanten. Het wegen door de BUV is nauwkeuriger dan het wegen van de gehele vrachtwagen. Het voorkomt ook extra handelingen voor vrachtwagenchauffeurs. De BUV is gecertificeerd volgens OIML R107 (2007).

Waarom kiezen voor de BUV?
-Snel en schoon beladen zonder schade aan gevoelige producten;
-Beperkt de noodzaak om het product mechanisch te transporteren;
-Flexibele fabrieksindeling dankzij rijdende weger met meerdere laad- en lospunten;
-Geijkt wegen vermindert de noodzaak om complete vrachtwegens te wegen

Wilt u meer weten over de specificaties? Vraag dan via contact de leaflet over de BUV aan.