ALFRA dose&weigh besturing

 

ALFRA dose&weigh is een intelligente besturingsapplicatie voor snel en accuraat doseren, gebaseerd op unieke software. Het optimaliseert automatisch de doseerparameters tijdens en na elke dosering en kan de doseerprestatie met 20% laten toenemen. Het doseren van materialen is geen potentiële proces-bottleneck meer.

 

ALFRA dose&weigh optimaliseert de besturing van de dosering en zorgt voor een accurate en consistente doseerprestatie voor nieuwe en bestaande ALFRA doseer- en weegsystemen met ALFRA doseerschuiven of doseerschroeven van derden.

Zelf-lerend algoritme
Het algoritme gebruikt historische gegevens om grof-dosering te starten en past automatisch de werkelijke productstroom aan aan de gewenste productstroom. Een fijne productstroom is direct gerelateerd aan de gewenste doseernauwkeurigheid. Na elke dosering her-evalueert het systeem de historische gegevens door deze te vergelijken met de actuele gegevens, en op deze manier wordt het doseerproces qua snelheid en nauwkeurigheid continu geoptimaliseerd.

Accuratere en betrouwbare doseringen
Tot de voordelen behoren kortere en meer voorspelbare chargetijden en meer doseringen binnen de gestelde grenzen – besparing van (dure) grondstoffen.  Aanpassing gebeurt automatisch, dus het wordt niet beïnvloed door omgevingsfactoren of door de loopeigenschappen van grondstoffen. Het systeem reageert automatisch op veranderende loopeigenschappen van grondstoffen tijdens elke dosering. Omdat niet elke materiaalparameter individueel aangepast hoeft te worden, zijn de nauwkeurigheid en consistentie van de doseringen niet afhankelijk van de ervaring van personeel.

Met minder inspanning de prestatie optimaliseren  Het systeem heeft een gebruikersvriendelijk bedieningspaneel dat de operator voorziet van alle benodigde informatie. De prestatie wordt geoptimaliseerd en de kennis wordt vastgelegd in het doseeralgoritme. De scherminformatie van het bedieningspaneel kan standaard gedupliceerd worden in een centrale besturingsruimte en gebruikt worden voor full remote service.

Waarom kiezen voor ALFRA dose&weigh?
-Consistent – proceskennis automatisch vastgelegd in het doseeralgoritme
-Arbeidsbesparend – operator hoeft de doseerparameters niet af te stellen
-Grondstoffen met variërende loopeigenschappen kunnen accuraat gedoseerd worden
-Optimale doseerprestatie qua snelheid en nauwkeurigheid

Wilt u meer weten over de specificaties? Vraag dan via contact de leaflet over de ALFRA dose&weigh aan.