ALFRA Doseerschuif

 

De ALFRA Doseerschuif is hét middel voor accuraat doseren van poeders en granulaten. Op maat gemaakt voor alle ALFRA doseer- en weegapparatuur en beschikbaar in verschillende afmetingen, geometrie en materialen voor vele industriële toepassingen.

 

De doseerschuif
Een doseerschuif is een doseerinstrument met een groot bereik. Daarnaast is een schuif geschikt voor vele grondstoffen. Rechts vindt u een film met enkele voorbeelden.

 

 

ALFRA Doseerschuiven worden gebruikt voor het doseren van poeders en granulaten met verschillende loopeigenschappen. Het ontwerp maakt een grotere materiaalverwerking met kortere chargetijden mogelijk terwijl toch zeer nauwkeurig gedoseerd wordt. Doseerschuiven kunnen qua afmeting, geometrie en constructiemateriaal eenvoudig aangepast worden aan verschillende productieomgevingen. Doseerschuiven bieden tevens besparing in trechterhoogte dankzij het grote losoppervlak (tot 1,6m2).

Weinig bewegende delen
Omdat een ALFRA Doseerschuif weinig bewegende delen heeft, is het een vriendelijke wijze van productdosering. Bovendien vermindert dit slijtage en onderhoud. De doseerschuif bestaat uit een vast onderrooster en een bovenrooster dat horizontaal heen en weer beweegt tijdens het doseren. De doseerschuiven zijn gemonteerd op een plateau en worden aangestuurd door een hydraulische aandrijving en een beweegbaar frame rondom de schuiven. Sensoren garanderen dat de juiste schuif geselecteerd wordt en meten tevens de opening en slaglengte van de doseerschuif. Het hydraulisch aandrijfsysteem is betrouwbaar en duurzaam, en is verkrijgbaar met food grade hydrauliekolie.

Verbeterde productconsistentie en kwaliteit
De doseerschuif elimineert beschadiging van pellets bij verlading van eindproduct. Er zijn geen dode zones in de productstroom in de silo, en er vindt een betere scheiding van grondstofcharges plaats, waardoor een betere FIFO materiaalstroom bereikt wordt. Tevens zijn de meer voorspelbare opslagtijden van charges een voordeel.

Waarom kiezen voor de ALFRA Doseerschuif?
-Snelle en zeer accurate dosering van producten met zeer uiteenlopende loopeigenschappen
-Vermindert het risico op brugvorming in silo’s
-Zeer onderhoudsvriendelijk
-Lange operationele levensduur (> 20 jaar)

Wilt u meer weten over de specificaties? Vraag dan de leaflet over de doseerschuif hier aan.