Micro/Klein Componenten Doseersysteem

 

De ALFRA MCD en KCD zijn snelle, accurate en extreem robuuste machines voor het doseren van poeder- en korrelvormige grondstoffen in hoeveelheden variërend van 20 g tot 30 kg (MCD) en van 200 g tot 100 kg (KCD). Ze zijn uitgerust met een rijdende weegbunker en ALFRA Doseerschuiven.

 

Accuraat doseren met traceerbaarheid
De ALFRA MCD en KCD Micro/Klein Componenten Doseersystemen bieden grondstof traceerbaarheid, zeer accuraat doseren (vermindering van fout-charges) en nauwkeurigheid in herhaalde receptdoseringen.

 

Flexibele fabrieksindeling
Doordat de weegbunker op een verrijdbaar frame geplaatst is, is het mogelijk om deze onder iedere doseerpositie en boven verschillende lospunten te rijden. Dit maakt de fabrieksindeling flexibeler en vermindert het risico op contaminatie van grondstoffen. Het compacte ontwerp vermindert de noodzaak tot het aanpassen van de gebouwconstructie. De machines zijn voorzien van een speciale reinigings- en onderhoudspositie.

Zelf-lerende ALFRA dose&weigh besturingssoftware
Het systeem is voorzien van ALFRA dose&weigh software die de doseerprestatie met 20% kan laten toenemen. Het programma is zelflerend om de doseerprestatie te optimaliseren zonder dat individuele materiaalparameters aangepast hoeven te worden. Dit leidt tot een hogere en meer constante productiecapaciteit doordat de invloeden van zich wijzigende producteigenschappen worden beperkt. Het reduceert ook de noodzaak tot bijsturen door de operator.

Waarom kiezen voor de MCD en KCD?
-Flexibele fabrieksindeling door compact machineontwerp en verrijdbare weger;
-Meerdere lospunten mogelijk;
-Eenvoudig te reinigen en te onderhouden dankzij speciale reinigingspositie;
-Zeer lage contaminatie van grondstoffen.

Wilt u meer weten over de specificaties? Vraag dan via contact de leaflet over de MCD/KCD aan.