ALFRA Flexibele en RVS silo

 

Het ALFRA assortiment van silo’s biedt een efficiënt en effectief opslaan en lossen van producten. De RVS silo’s worden toegepast voor de meest gangbare poeder- en korrelvormige producten terwijl de flexibele silo’s ook gebruikt worden voor producten met slechte loop eigenschappen.

ALFRA flexibele silo’s zijn ideaal voor grondstoffen met slechte loopeigenschappen of producten die gemakkelijk brugvorming of rat holes veroorzaken. Ze dragen bij aan consistente doseer- en weegresultaten en voorkomen productieverlies.

 

Flexibele silo’s
De flexibele silo’s worden gemaakt van een speciaal gecoat textiel dat op regelmatige afstanden wordt ondersteund door vormframes. De flexibele silo’s kunnen uitgevoerd worden met speciale luchtbalgen of pneumatische activators, die het materiaal actief in beweging brengen, om zodoende nog sneller en nauwkeuriger te doseren. In vergelijking met cilindrische RVS silo’s bieden de ALFRA flexibele silo’s tot 25% meer volume en tot 100% grotere doseercapaciteit. Het ontwerp bevordert de hygiëne omdat er minimaal restmateriaal achterblijft in de silo’s. Flexibele silo’s zijn daarnaast ook eenvoudiger en goedkoper te transporteren en te installeren in vergelijking met (roestvast) stalen silo’s.

RVS silo’s
RVS silo’s worden gebruikt voor de meest gangbare grondstoffen en zijn ontworpen met ronde hoeken zodat de productstroom verbetert en minder product achterblijft. Dit vermindert het risico op contaminatie. Naast RVS 304 silo’s, kunnen silo’s ook gemaakt worden van regulier staal of speciale RVS soorten (zoals RVS 316).

Waarom kiezen voor ALFRA flexibele silo’s?
-Ideaal voor slecht lopende, cohesieve en/of samendrukbare grondstoffen;
-Voorkoming van productieverlies als gevolg van brugvorming en rat holes;
-Verbetering van loopgedrag product-massa en daardoor betere FIFO eigenschappen;
-25% meer volume en 100% meer doseer - capaciteit.

Wilt u meer weten over de specificaties? Vraag dan via contact de leaflet over de silo’s aan.