Historie KSE

1973
De wortels van KSE liggen in de Brabantse Kempen (Nederland). Kempenservice Electrotechniek B.V. is in 1973 opgericht door de familie Smulders en richtte zich aanvankelijk als elektrotechnisch installatiebedrijf op regionale klanten in de intensieve veehouderij, glastuinbouw en diervoederindustrie.

1975
Coppens diervoeding in Hoogeloon was in 1975 de eerste grote klant. Via die opdracht breidde het netwerk van KSE binnen de diervoederindustrie snel uit.

1989
In 1989 werd opnieuw een fabriek in opdracht van Coppens diervoeding gebouwd, ditmaal in Helmond. KSE nam bij dit project de volledige automatisering voor haar rekening. Dit leidde tot versnelde groei. Vanaf 1989 kunnen klanten bij KSE terecht voor consultancy en advisering, voor het ontwerp van hun fabrieken, de engineering, de automatisering, de elektrische installatie en voor service en onderhoud.

1993
In 1993 werd KSE marktleider in Nederland en België op het gebied van industriële automatisering in de diervoederindustrie. Om de klant een constant hoge kwaliteit voeding te kunnen laten produceren, moest KSE het productieproces compleet beheersen en onder controle hebben. Daarvoor is de automatiseringssoftware PROMAS ontwikkeld, een procesmanagementsysteem dat inmiddels wereldwijd wordt gebruikt.

KSE Process Technology B.V.

Familie Fam. Smulders neemt oorkonde in ontvangst voor ALFRA 75 jaar

1997
Door in 1997 het bedrijf Alfra Doseer- en Weegsystemen B.V. (voorheen Stork-Alfra) aan KSE toe te voegen, werd de internationalisering een feit. Alfra, de specialist op het gebied van doseren en wegen, staat nu al meer dan 75 jaar bekend om haar optimale oplossingen in het nauwkeurig doseren en wegen van droge stoffen.

1999
In 1999 verhuisde KSE van Hapert naar Bladel. Het nieuwe pand werd gevestigd naast Alfra Doseer- en Weegsystemen. Vanaf dat moment werd ook gestart met het bouwen van mechatronische applicaties vanuit de tool OA (Object Automation). Dit object-georiënteerd besturingssysteem is een zeer geavanceerd systeem dat zich al in honderden projecten over de hele wereld heeft bewezen.

KSE Process Technology B.V.

Het nieuwe gebouw van KSE in Bladel

2004
In september 2004 zijn de verkoop- en ontwerpactiviteiten van Alfra Doseer- en Weegsystemen en alle industrie-activiteiten van Kempenservice Electrotechniek gegroepeerd in KSE Protech B.V. Door de knowhow, die deze samenvoeging met zich mee bracht, te combineren met het KSE servicenetwerk en de al aanwezige expertises, ontstond een multidisciplinaire onderneming.

2009
Sinds november 2009 worden de activiteiten voortgezet onder de naam KSE Process Technology B.V. Deze naam geeft beter de activiteiten en het internationale karakter weer.

2012
Vandaag de dag staat KSE bekend als dé PremixMineral en diervoederspecialist met internationale ervaring op het gebied van procesoplossingen. KSE is in staat een compleet pakket aan producten en diensten voor het mechaniseren en automatiseren van industriële processen aan te bieden. Dit pakket bestaat uit twee productranges, namelijk: ALFRA doseer- en weegmachines en PROMASST dé automatisering software.