ALFRA Dosing Slide

Waarom de ALFRA Dosing Slide?

  • Snelle en nauwkeurige dosering van materialen met een breed scala aan loopeigenschappen
  • Enorm doseerbereik: van 0,5 gram per seconde tot 1000 ton per uur
  • Minder brugvorming, productverdichting en -beschadiging
  • Groot losoppervlak voor besparing op trechterhoogte
  • Zeer lage energiekosten
  • Extreem robust en onderhoudsarm met een operationele levensduur van > 20 jaar

Snel en nauwkeurig

De baanbrekende rooster-doseerschuif van KSE biedt fundamentele verbeteringen ten opzichte van traditionele doseermethoden. De doseerschuif levert grondstoffen aan met grotere snelheden en een hogere nauwkeurigheid (tot slechts een paar gram per seconde) en heeft een enorm dynamisch doorstroombereik (1:1000). Omdat er weinig bewegende onderdelen zijn, is de schuif onderhoudsvriendelijk en duurzaam (> 20 jaar). Meerdere schuiven kunnen worden aangedreven door een hydraulisch systeem met één elektromotor. Daarmee alleen al kunnen duizenden euro’s per jaar aan energiekosten worden bespaard.

Uitstekende materiaalstroom

De doseerschuif is voorzien van een vast onderrooster en van een heen-en-weer bewegend bovenrooster voor een geode materiaalstroom. Omdat er geen dode zones zijn, wordt de belangrijke First-In-First-Out volgorde gehandhaafd. Door toevoer op basis van zwaartekracht en een groot oppervlak is er geen sprake van brugvorming, productverdichting of -beschadiging. Elk aantal schuiven kan gecombineerd worden in een plateau dat onder een compleet blok met silo’s wordt geplaatst. Dankzij het grote losoppervlak van de schuiven zijn minder hoge trechters – en dus minder inbouwhoogte – nodig. Hierdoor kan bespaard worden op dure gebouwruimte.

De productstroom kan op elk moment worden gestopt, met een constant en voorspelbare na-val. De minimale dosering van een schroefsysteem wordt bepaald door het volume tussen twee schoepen, terwijl dit bij een doseerschuif bepaald wordt door de kleinst mogelijke opening. Dit is een ander voordeel van het dynamische doorstroombereik van 1:1000.

Er zijn verschillende versies verkrijgbaar en doseerschuiven kunnen bovendien gemakkelijk worden aangepast aan het process en aan de omgeving waarin ze worden gebruikt. Doseerschuiven kunnen worden uitgerust met een special (FDA-goedgekeurde) afdichting, waardoor ze geschikt zijn voor fluïdiserende materialen (zoals melkpoeders) of kwetsbare materialen (zoals zaden). De schuiven kunnen bovendien worden voorzien van afschrapers, zodat silo’s met (bijvoorbeeld) petfood voor 100% kunnen worden geleegd. Voor welke schuif gekozen wordt hangt af van de silogrootte, producteigenschappen, gewenste doorstroomcapaciteit en nauwkeurigheid en het type proces.

Verschillende schuiven met verschillende mogelijkheden

De doseerschuif wordt gebruikt in de complete reeks ALFRA doseer- en weegmachines van KSE en is ook als los product verkrijgbaar. Schuiven zijn verkrijgbaar in diverse standaardmaten, van 200 x 200 mm tot 1 x 1,635 m.

Inschrijving nieuwsbrief

Ontvang gratis de maandelijkse nieuwsbrief van KSE met het laatste nieuws